Categorieën
Uncategorized

medical taping

Medical taping is een methode waarbij kinesiotape wordt gebruikt om spieren te ondersteunen zonder daarbij de bewegingsvrijheid te beperken. De tape ondersteunt het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische- en circulatoire systemen. De gedachte hierbij is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar ook op de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Op het moment dat spieren niet meer goed functioneren, zal dit resulteren in klachten en symptomen. Door het gebruik van elastische tape, zal dit het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Voordelen van medical taping:

  • Behoud van bewegingsvrijheid
  • Verbeteren van de spierfunctie
  • Directe afname van pijn
  • Corrigeren van lichaamshouding en bewegingsrichting
  • Ondersteuning voor gewrichten
  • Herstel van de bloedcirculatie en de lymfeafvoer : ondersteuning voor
  • lymfoedeem bij o.a. oedeem na borstkanker