Over ons

Bewegen lijkt zo volkomen vanzelfsprekend, maar dat het niet altijd zo gaat, merkt u pas als u ergens last van krijg. Degene die daar alles van af weet, is de fysiotherapeut:de specialist in beweging. U kunt terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

Voor wie is de fysiotherapeut?

Voor iedereen die klachten heeft van het bewegingsapparaat. Het kan gaan om sportblessures, klachten door het werk of overbelasting, klachten vanwege een ongeval of ziekte, een verkeerde beweging, of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt.

Uw fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt, zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt voortzetten.

Procedure

Eerst maken we een inventarisatie van het ontstaan en beloop van uw klachten, samen verhelderen we uw hulpvraag. Door onderzoek zal de therapeut trachten de oorzaak van uw klachten te achterhalen en vast te stellen wat de belemmerende factoren voor herstel zijn. Naar aanleiding hiervan worden behandeldoel en behandelplan bepaald.

De behandeling kan bestaan uit:

  • mobilisaties: de bewegingsfunctie van gewrichten verbeteren
  • massage/ behandelen myofasciale triggerpoints
  • oefentherapie, met als doel houdings-en bewegingsfuncties te verbeteren en spierkracht,balans, lopen, coördinatie en lenigheid te trainen
  • zwachtelen en manuele lymfedrainage
  • leren omgaan met uw klachten

Als onderdeel van de behandeling doet u vaak oefeningen thuis, toegespitst op uw situatie en mogelijkheden.

De fysiotherapeut geeft ook preventief advies en voorlichting. Door gerichte begeleiding leert u voldoende en verantwoord te bewegen. Zo wordt u zich ervan bewust wat goed is en wat problemen veroorzaakt.